Fuerteventura – Kanariøyenes skjulte strandperle

Fuerteventura med sine langstrakte strender
Fuerteventura tilbyr langstrakte strender, god mat og deilig atmosfære for rolige kvelder. Her er det underholdning for både små og store, familier og enslige par.

Fuerteventura byr med sine langstrakte strender på noe av den vakreste naturen på Kanariøyene. Dunas er der hvor ørkensanden fra Sahara har lagt seg, og der du med hell og lykke  – kan seile nedover sanden og bare nyte at du er fri fra tidsklemmen hjemme i Norge. Her er det perfekt å ta turistbilder. Om man ikke lar seg friste av strandlivet nedenfor, så har man iallefall lagt til et minne i fotoalbumet.

Corralejo i nord er tettstedet der utelivet bjugner av kule surfere, shoppe eller  nyte en restaurantmiddag sammen med reisefølget. Nå må det sies at ungdommen til syvende og sist – ikke alltid – er på de samme utestedene som de godt voksne. Og at det derfor er et stort spillerom for grått hår og en solid pubrunde på de irske pubene.

El Cotillo, Lajares og Villaverde er småsteder som også er steder som er verdt et besøk med bil. Her er det mindre shopping og små koselige restauranter som er verdt å sjekke ut. Det beste med dette landskapet er kanskje turterrenget på de to stille vulkanene som ligger i kjøreavstand i nord.

I nærheten av flyplassen ligger hovedstanden Puerto del Rosario, med havnen som sitt høydepunkt. Der er cruisebåtene og den nye stranden med den gjenkjennelige gylne fargen i sentrum. Det er også et kjøpesenter der «Las Rotondras» som gir deg et stort nok utvalg av spanske- og utenlandske merker- og butikker.

Kjører man lengre sør er man tilbake til flyplassen og Caleta de fueste som ligger i Antigua. Her er det en liten shoppinggate som er typisk de gatene som man gjerne finner andre steder på Kanariøyene. Litt videre ligger det en nydelig sandstrand som er godt skjermet av gode restauranter og et stort nok hotell. Her er det på sin plass med finkjolen og matchende badetøy om det er å foretrekke.

Sør på øya ligger Costa Calma og Jandia – der tyskerne har lagt sin elsk på området. I sør ligger det gyldne strender på rekke og rad som er verdt å sjekke ut. Her er det roligere enn i nord og man kan fint finne seg en plass alene på stranden. Merk at turistsesongen i utlandet gjerne er rundt påske og i august. Man kan fint reise på tur i juli måned, og allikevel finne ro og hotell liv utenom det vanlige.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..