Gran Canaria – Mer enn bare sol

Å reise til Gran Canaria er enklere enn det du tror. Med flybussen fra Las Palmas Flyplass, er det strake veiene langs sjølinjen til Mogan og området rundt der nordmenn flest liker seg. Om du ikke liker å ta buss med et visst antall kofferter, kan det være like greit å hoppe inn i en taxi på flyplassen. Det beste er uansett å leie en leiebil. Den kan du leie på forhånd eller du kan ta en siste liten avgjørelse, og leie en på flyplassen.

Hovedstaden Las Palmas ligger i høyre retning når du kjører ut fra flyplassen, mens området rundt Mogan ligger til venstre. Om du ikke liker å kjøre bil, er det greit å vite at veien som fører ut fra området rundt flyplassen er trefeltsmotorvei. Heldigvis går det fint å finne frem til nærmeste bensinstasjon. Spanjolene kjører uforsiktig og nært de andre bilene, men som regel går det greit det også.

Området rundt Mogan er tilrettelagt for nordmenn, i allefall kan det lett misforstås om man befinner seg i Norge eller i Spania. Det er i dette området du finner de nordmenn som gjerne er bosatt på Gran Canaria. Du finner her butikker, helsevesen, oversettere, restauranter med norskspråklige servitører og ikke minst en dansk hårsalong.

Foruten å feriere blant andre nordmenn, er det gjerne spennende å ta en tur innom storbyen Las Palmas. Der finner du også den norske ambasaden. I Maspalomas ligger det store badelandet Aqualand Maspalomas og tivoliet Holiday Wold. Dyreparken Palmitos park ligger lenger bak i samme område. I Arguineguin ligger den norske kirken, den Danske frisøren, Den norske klubben og ikke minst det norske legesenteret. Gå ikke glipp av den velkjente stranden Playa del Ingles som ligger i Maspalomas, også kjent fra tv-skjermen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..