Kanariøyene for nordmenn flest

  • Fuerteventura med sine langstrakte strender

Opplev Kanariøyene som en lokalkjent guide!

Kanariøyene er kjent for sitt skandinaviske opphav. Både på Lanzarote, Tenerife og Gran Canaria, er det etablert sjømanskirker som er forbeholdt nordmenn og skandinavere. På Gran Canaria er det etablert en norsk skole og også et norsk helsesenter med norske leger. Her er det trygt for både pensjonister og småbarnsfamilier.

Hver øy er kjennetegnet av sin egenartede natur og turisme. På Gran Canaria finner du lett frem til de norske områdene i Mogan. Her er det enkelt å ta flybussen til de ulike destinasjonene når du ankommer øya. De norske ferieparadisene ligger på rad og rekke, og det er her en blanding av skandinavere og andre turistgrupper. Om du er heldig snakker gjerne servitørene også norsk.

På Lanzarote er det Puerto del Carmen som er kjernen til det norske miljøet, med utgangspunkt i den norske sjømannskirken. Playa Blanca sies å være bygget opp av en nordmann, og fra havnen går det båt over til Fuerteventura. På denne øya er det surferne som råder. Med langstrakte strender og gode shoppingmuligheter er dette et paradis for uteliv, shopping og sportslige aktiviteter.

Tenerife ligger på den andre siden av øygruppen, og er også en kjent turistdestinasjon for skandinavere. Her er også sjømannskirken godt etablert i den mest folksomme delen av øya. Om man ser bort i fra hovedstaden Santa Cruz, er Playa de las Américas det stedet som er foretrukket av shopping- og matinteresserte. Her ligger strandpromenaden nær byen, så du får alt i ett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..